Zalakarosi Tagszervezet

Bemutatkozás

ZALAKAROS

Ahol a sík vidék a zalai lankákkal ölelkezik, ahol az árnyas erdőből virágos parkokba lépünk, ahol megfáradt testünket a föld mélyéből feltörő víz simogatja, ott találjuk Zalakarost „az egészség városát”.

A településnek 1997-ben volt a várossá avatása, de több évszázados múlttal büszkélkedhet.  A kis lélekszámú település (2500 lakos) fejlődését az új utcák, házsorok, igényes szállodák és vendéglátóhelyek létrejötte mutatja.

A vendégek mellett a helybéliekről sem feledkezik meg a város. A kicsik korszerű bölcsődébe, óvodába és iskolába járhatnak. A kényelmet a teljes körűen kiépített infrastruktúra biztosítja. Az itt élők és üdülők nyugalmát, biztonságát, orvosi ellátását hivatott szolgálni a mentőállomás, orvosi ügyelet, tűzoltóság.

Az itt lakók figyelnek környezetükre: a portákat rend és tisztaság jellemzi, de a közterületekre is szemmel látható az igényesség. A város utcáit, tereit, parkjait szobrok, emlékművek díszítik, valamint sok-sok virág. A Virágos Magyarország versenyében volt már első helyezett, de az európai megmérettetésen is az előkelő második helyet vívta ki magának a város.

Zalakaros történelmi sorsfordulóján – 1962-ben – kőolajkutatás közben 960 C-fokos ásványi anyagokban gazdag gyógyvízre bukkantak. Ma már gyógyhely minősítéssel rendelkezik a város.

A fejlesztéseket az egészségturizmus jegyében és céljának megfelelően végzik.

Az Egészséges Városok Szövetségéhez 2001-ben csatlakozott a város.

Céljaink:

        Az egészség hangsúlyos megjelenése az önkormányzati munka minden területén.

        Az egészséges környezet óvása, hogy Zalakaros az egészség városa maradjon.

        Egészségturizmust szolgáló fejlesztések segítése.