Egészséges Városért Alapítvány Pécs

"30 év - 30 facsemete" - faültetési akció az Egészséges Városok program 30 éves évfordulója alkalmából

2018. november 12.

 

A WHO Európai Egészséges Városok Hálózat 30 éves évfordulója alkalmából, melynek Pécs Városa alapító tagja, a pécsi Egészséges Városért Alapítvány – a BIOKOM Kft. segítségével – 30 db facsemete kiültetésével járult hozzá a városi környezet megszépítéséhez, a kertvárosi Diána téren.

A faültetéshez kapcsolódó eseményen Dr. Szilasi Anna, Pécs korábbi városi főorvosa, az Egészséges Városok program pécsi elindítója, megosztotta élményeit a csatlakozás folyamatáról, és további sikeres 30 évet kívánt az Egészséges Városoknak és Pécs városának. „Aki fát ültet, az a jövőért dolgozik, hiszen az árnyékát és a gyümölcsét a jövő generációja fogja élvezni.”
De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége elnöke, elmondta, hogy az Egészséges Városok program fő célkitűzése, hogy a helyi önkormányzatok, döntéshozók munkájában nagyobb hangsúllyal jelenjen meg az egészség kérdése, ezért dolgozik Pécs és a szövetség többi tagvárosa is.
Őri László, Pécs alpolgármestere, gratulált az Egészséges Városok programnak, hogy már 30 éve folyamatosan végzik tevékenységüket, mely jól illeszkedik a város azon célkitűzésébe, hogy Pécs egészségesebb és élhetőbb város legyen.
Csizmadia Péter, a kerület önkormányzati képviselője, örömmel vette, hogy a faültetéssel (a kutyafuttató és a szabadtéri kondipark létrehozása után) a Diána tér és környéke egy újabb lehetőséggel gazdagodott, hogy az emberek megfelelő környezetben tölthessék el idejüket a szabadban.

Ezúton szeretnénk megköszönni az eseményen megjelent vendégeknek részvételüket és aktív közreműködésüket.

               

Média megjelenés:

https://hirtv.hu/video/215757 (24:24-től)
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/facsemeteket-ultettek-pecsen-az-egeszseges-varosok-kereteben-2471457
http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Facsemeteket_ultettek_Pecsett/218644
https://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/facsemeteket-ultettek-el-kertvarosban-a-diana-teren
https://www.pecsma.hu/top/ujabb-minierdovel-gazdagodtak-diana-teriek/
https://www.hirstart.hu/hk/20181112_facsemeteket_ultettek_pecsen_az_egeszseges_varosok_kereteben

vissza