Magyarkanizsai Tagszervezet

BemutatkozásMagyarkanizsa község a Tisza jobb partján fekszik, Szerbia északi részén, Észak Bácskában, közel a horgosi, illetve a röszkei határátkelőhöz.

1960. január 1-én alakult ki a község (kistérség) mai formája, melyhez 13 település tartozik.

Magyarkanizsa több, mint százéves gyógyászati múltra tekint vissza, hiszen a Gyógyfürdő 1913. óta működik itt és gyógyvizével segíti a mozgásszervi és reumatikus betegségekből való felépülést.
A magyarkanizsai Egészségház küldetésének tartja a súlyos szervi betegségek megelőzésére való felhívást, mely prevenciós program keretében, a világnapok alkalmával, szűrővizsgálatokat biztosít a lakosság számára.
Mindemellett önkormányzatunk civilszervezeti támogatásban részesíti az ökokert mozgalmat, melynek célja az egészséges földből egészséges élelmiszer megteremtése, a fenntartható, egészségcentrikus növénytermesztési eljárások megismertetése.
Önkormányzatunk nem hanyagolja el a sporttámogatásokat, -fejlesztéseket sem. Célunk a sporttevékenységek és a fizikai aktivitás népszerűsítése, amihez igyekszünk megteremteni a szükséges infrastruktúrát is.
Oktatási intézményeink arra törekednek, hogy már egészen kicsi kortól felkeltsék a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára, öko-veteményesek működtetésével a háztáji termények megtermelésére is lehetőséget biztosítanak, útmutatást nyújtanak.
A Tisza folyó közelsége természet- és környezetvédő akciókra, programokra inspirálja civilszervezeteinket és intézményeinket egyaránt.

Magyarkanizsa önkormányzata számára fontos a lakosság körében a környezettudatos és környezetért felelős életvitel szorgalmazása, az ehhez kapcsolódó magatartás kialakítása.