Európai Immunizációs Hét

2024. április 21-27.

 
 
Az Európai Immunizációs Hét célja az immunizáció növelése azáltal, hogy felhívja a figyelmet az oltások fontosságára a szülők és a gondozók, az egészségügyi szakemberek, a politikusok és döntéshozók, valamint a média körében. Regionális szinten a kezdeményezést a WHO/Európa védnöke, Ő Királyi Felsége Mária dán koronahercegnő támogatja.
 
Az idei kampány célja, hogy a 2030-ig érvényes „Európai Immunizációs Agenda” keretében javítsa az oltások felvételével kapcsolatos méltányosságot, és kezelje a COVID-19 világjárvány miatti oltási arányok csökkenésének következményeit.
 

Az idei Európai Immunizációs Hét különleges jelentőséggel bír, mivel egybeesik a „Kibővített Immunizációs Program” 50. évfordulójával. Ennek a mérföldkőnek a kapcsán a kampány nemcsak az oltási lefedettség hiányosságainak sürgős megszüntetésének szükségességét fogja hangsúlyozni, de lehetőséget ad az elmúlt 5 évtized során elért figyelemre méltó eredmények megünneplésére is.
 
Új és korábbi partnerségekre építve az idei tevékenységek tovább ösztönzik az együttműködést az immunizáció népszerűsítése iránt elkötelezett fiatal szakemberekkel és ifjúsági szervezetekkel.  
 


Forrás:
https://www.who.int/europe/campaigns/european-immunization-weekhttps://www.who.int/europe/news-room/events/item/2024/04/21/default-calendar/european-immunization-week-2024 
European Immunization Agenda 2030
https://www.who.int/europe/initiatives/the-european-immunization-agenda-2030 
Expanded Programme on Immunization
https://www.who.int/news-room/events/detail/2024/01/01/default-calendar/50th-anniversary-of-the-expanded-programme-on-immunization-(epi)