Közgyűlés és koordinátori értekezlet

Dunaszerdahely, 2024. március 21-22.
Az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülete idei első találkozójának egyik határon túli tagvárosunk, Dunaszerdahely adott otthon.
Fontosnak tartjuk, hogy valóban kilépjünk a határon túlra és tagvárosaink közvetlenül szerezzenek információt a határon túli tagvárosokban folyó munkáról, tevékenységről.
 
A 2024. március 21-én megtartott közgyűlés megnyitóján a házigazda város részéről Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.
A város magas szintű elkötelezettségét jelzi, hogy az üléseken részt vettek Dunaszerdahely Város alpolgármesterei is, Dr. Puha György és Karaffa Attila alpolgármester urak.
 
 
 
 
 
Napirend előtt Nagy Attila helytörténész tartott tájékoztatást Dunaszerdahely történetéről, majd a közgyűlés meghozta szükséges szervezeti döntéseit.
 
A közgyűlés után és az azt követő napon koordinátori értekezlet keretében szakmai munkával folytatódott a találkozó, melynek fő témái az alábbiak voltak:
  • A WHO Európai Egészséges Városok Hálózat VII. ciklusa (2019-2025) 4. fő témája és prioritási területei – Társadalmi környezet fejlesztése, alapszükségletekhez és szolgálatásokhoz való hozzáférés biztosítása; Megnövelt közösségi prosperitás és hozzáférés a közjóhoz és a közszolgáltatásokhoz
  • Tagvárosi mentorprogram kidolgozása
  • A II. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia kidolgozásának előkészítése
  • Tájékoztató az NFFT 2024. március 13-i üléséről
  • Egészség Világnapja (április 7.)
  • Európai Immunizációs Hét (április)
  • Dohányzásmentes Világnap (május 31.)
  • Tapasztalatok bemutatása a WHO Európai Egészséges Városok Hálózat nemzeti hálózatainak működéséről, módszereiről
 

 

A rendezvényhez kapcsolódóan Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely Város polgármestere; De Blasio Antonio, az egyesület elnöke; és Bús Ottó, az egyesület felügyelő bizottságának elnöke tartottak sajtótájékoztatót.  
 
 

Megjelenések:
https://dunaszerdahelyi.sk/dunaszerdahelyen-zajlik-az-egeszseges-varosok-karpat-medencei-egyesulete-kozgyulese