Ingyenes Gondosóra program 65 év felettiek részére

A Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2023. augusztus 2-án, egyeztetést tartott a Gondosóra programról, melyen Egyesületünk is részt vett, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos úr meghívására.
A megbeszélésen részt vett Beneda Attila, helyettes államtitkár és Juhász Roland, a Gondosóra projektet koordináló cég vezetője is.
 

A Gondosóra program
  • Ingyenes
  • Jövedelmi helyzettől függetlenül, alanyi jogon hozzáférhető 65 év felett
  • A 24 órás diszpécser szolgálat folyamatos segítséget és biztonságot jelent
  • Teljes lefedettséggel rendelkezik, Magyarország minden településén elérhető
 
Regisztráció: https://regisztracio.gondosora.hu/ 
 
A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.
A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.
A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.
 
További információ
www.gondosora.hu
www.facebook.com/gondosora/ 

Tájékoztató füzet a Gondosóra programról és a regisztrációról elérhető itt.
 

Megjelenések:
Magyarország Kormánya
https://www.youtube.com/watch?v=R0s9bqhZ1Lw
Nyitrai Zsolt, Miniszterelnöki Biztos, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Kiemelt társadalmi ügyek
https://www.facebook.com/photo?fbid=849368783217651&set=pcb.849368843217645