Közgyűlés és koordinátori értekezlet

Győr, 2022. április 21-22.Az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülete 2022. április 21-22. között, Győrben tartotta idei első közgyűlését, valamint koordinátori találkozóját.
 

A közgyűlés megnyitóján a házigazda város részéről, Dr. Pergel Elza, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.

A közgyűlés, a működéssel kapcsolatos szervezeti döntések mellett, döntött két város tagfelvételi kérelméről, így Dunaszerdahely és Kecskemét csatlakozásával az egyesület tagvárosainak száma 26-ra bővült.

A koordinátori értekezlet során a tagok különböző szakmai kérdésekben kaptak információt, ahol lehetőség volt ezek megvitatására és a tapasztalatok megosztására:

  • A WHO Európai Egészséges Városok Hálózat VII. ciklusa (2019-2025) 2. fő témája és prioritási területei – egészséget támogató lakóhely és környezet
  • Genfi Karta a jóllétért
  • Európai Immunizációs Hét
  • Dohányzásmentes Világnap

 

Képek forrása: Győr+ Média


A rendezvényhez kapcsolódóan Dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere; De Blasio Antonio, az egyesület elnöke; és Bús Ottó, az egyesület felügyelő bizottságának újonnan megválasztott elnöke tartottak sajtótájékoztatót.  

Győr+ Média

https://www.youtube.com/watch?v=9c2CXJ7p5G4

https://www.gyorplusz.hu/gyor/gyor-is-egeszseges-varos/

 

Győri Hírek & Magazin - Oxygen Media

https://www.youtube.com/watch?v=8Y-XoNebdYA