Az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége XXIX. Szimpóziuma

AGENDA 2030 az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségében

Zalaegerszeg, 2017. november 16-17-18.

A rendezvény fővédnöke:
Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán
Egészségügyért felelős államtitkár
Emberi Erőforrások Minisztériuma

A rendezvény védnöke:
dr. Sifter Rózsa
kormánymegbízott
Zala Megyei Kormányhivatal

Balaicz Zoltán

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere

TISZTELT HÖLGYEIM ÉS URAIM! KEDVES VENDÉGEINK!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIX. Szimpóziumán.

Zalaegerszeg 2017-ben, vagyis ebben az esztendőben ünnepli a település első, 1247-es írásos említésének 770. évfordulóját. Örömömre szolgál, hogy az idei, a városunk szempontjából kiemelt, jubileumi évben Zalaegerszeg adhat otthont az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége Szimpóziumának.

Zalaegerszeg elkötelezett a 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer mellett, melynek betartása egy jobb jövőt kínál bolygónk egészének és emberek milliárdjainak világszerte. Ennek érdekében városunk az erőforrások minél tudatosabb felhasználását tekinti követendő példának, mely elsősorban a Smart City projekten keresztül észlelhető, ami egy új szemléletű városirányítást és üzemeltetési módszert követel meg.

Zalaegerszeg neve egyre jobban összefonódik az innovációval, ugyanis az immár épülő, közel 40 milliárd forintos járműipari tesztpálya, és az okosváros program mellett, Zalaegerszegen kerül kialakításra az 5G adatátviteli technológia tesztkörnyezete is.

Talán ez a néhány példa is igazolja, hogy Zalaegerszeg a jövő városa, melynek értékei nemcsak tiszteletreméltó múltjában és jelenében, hanem ígéretes jövőképében is fellelhetőek.

Minden Szimpóziumra érkező vendégünknek kellemes, és egyúttal hasznos időtöltést kívánok városunkban!

TISZTELT MEGHÍVOTTAK!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Egészséges Városok programja 29. éve működik Magyarországon. Alapelvei között a kezdetektől fontos szerepet kap a különböző szektorok együttműködése az egészségfejlesztés és a fenntartható fejlődés érdekében, valamint az egészség holisztikus megközelítése, az egészség társadalmi meghatározóinak figyelembevételével.

Az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének jelenleg 18 tagvárosa van, melyből egy határon túli magyarlakta település. Célunk, hogy a közeljövőben minél több város csatlakozzon szövetségünkhöz a határon túlról is, hogy a Kárpát-medencére kiterjedő együttműködés alakulhasson ki az egészségfejlesztés területén.

Az ENSZ tagállamai 2015 őszén fogadták el az „Agenda 2030 a Fenntartható Fejlődésért” című dokumentumot, amely a 2030-ig érvényes új globális fenntartható fejlődési keretrendszer. A keretrendszer kidolgozásában Magyarország aktív szerepet vállalt az ENSZ Nyílt Munkacsoport társelnöki feladatainak ellátásával.

Az Agenda 2030 ugyanúgy, mint az Egészséges Városok program holisztikus szemléletű, kihangsúlyozza, hogy minden szektor együttműködésére szükség van a kitűzött célok eléréshez.

Idei szimpóziumunk célja az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége tagvárosai, az Agenda 2030 céljaihoz kapcsolódó, tevékenységeinek megismertetése, bemutatva, hogy milyen sok területen tehetünk a városi lakosság egészségének fejlesztése érdekében, illetve mi minden befolyásolhatja az egészséget.

Az éves szimpózium kiváló lehetőség azok számára, akik szeretnék jobban megismerni a WHO Egészséges Városok programját és Szövetségünket, és szeretnének átfogó képet kapni tevékenységünkről.

Szeretettel meghívunk és várunk minden érdeklődő önkormányzatot, intézményt, szakmai vagy civil szervezetet, magánszemélyt – a határon innen és a határon túlról is.

De Blasio Antonio

az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége főtitkára


A szimpózium célja:
 • Az Agenda 2030, fenntartható fejlődési keretrendszer bemutatása
 • Az Agenda 2030 céljainak megjelenése az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége tagvárosainak tevékenységében
A szimpózium feladata:
 • Bemutatni, hogy az Egészséges Városok program alapelvei, prioritásai hogyan kapcsolódnak az Agenda 2030 célkitűzéseihez.
 • Bemutatni, hogy a szövetség tagvárosainak tevékenységei hogyan tudnak hozzájárulni az Agenda 2030 céljainak megvalósításához.
 • Bemutatni az Egészséges Városok programot, alapelveit, módszereit a nem tagvárosi résztvevők számára.
A szimpózium munkamódszere:

Az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége hagyományaihoz híven a résztvevők plenáris üléseken előadások, esettanulmányok keretében ismerhetik meg a szimpózium céljaihoz és feladataihoz kapcsolódó témákat.

A szimpózium résztvevői:

A rendezvény nyitott, így az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége tagvárosai mellett minden érdeklődő önkormányzat, szervezet és magánszemély számára biztosított a részvétel lehetősége, és ezáltal az Egészséges Városok program mélyebb megismerése.

 

 

PROGRAMTERVEZET
A RENDEZVÉNNYEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

I. Szimpóziumon való részvétel

1.) Jelentkezés

 • A jelentkezés a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével, és a részvételi költségek az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége által kiállított számla alapján, az azon szereplő határidőig történő befizetésével érvényes.
  Jelentkezési határidő: 2017. október 16.
 • A korábban megrendelt szolgáltatások lemondására is a jelentkezési határidőig van lehetőség kötbérmentesen. A részvétellel kapcsolatos minden ügyintézés a szövetségen keresztül zajlik, így kérjük, a szállodába senki ne küldjön jelentkezési lapot vagy részvételi díjat!

2.) Előadásra való jelentkezés

 • Előadás/esettanulmány bejelentése című nyomtatvány visszaküldésével, a nyomtatványon megadott elérhetőségekre.
 • Visszaküldési határidő: 2017. október 16.
 • Az előadások megtervezéséhez a meghívófüzetben megtalálható a javasolt szerkezeti vázlat (Útmutató esettanulmányok készítéséhez).

3.) Költségek:

a) Regisztrációs díj: 4.500. Ft/fő

 • A regisztrációs díj tartalmazza a regisztrációs költségeket, és a kávészünetekben történő fogyasztást.

b) Étkezések:

 • A résztvevők részére 3 étkezés térítéses:

  November 16. (csütörtök) Vacsora 3.300. Ft/fő
  November 17. (péntek) Ebéd 3.000. Ft/fő
  November 18. (szombat) Ebéd 3.000. Ft/fő

  Mindhárom térítéses étkezés svédasztalos rendszerben történik, melyek ára tartalmazza egy üveg ásványvíz vagy üdítő fogyasztását étkezésenként. Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.

  A november 16-i (csütörtök) igazgatótanács ülés és közgyűlés résztvevői számára Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja az ebédet. A szimpózium résztvevői számára november 17-én (pénteken) este Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere ad fogadást.

  Kérjük, a jelentkezési lapon jelölje meg, hogy ezen étkezések közül melyeket igényli, mind a térítéses, mind pedig a nem térítéses étkezések esetén!

c) Szállás:

 • A rendezvény szálláshelye:

  Arany Bárány Hotel
  Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1.
  http://www.aranybarany.hu/

  Egyágyas elhelyezés 16.350. Ft/fő/éj
  Kétágyas elhelyezés 10.350. Ft/fő/éj

  A szobaárak tartalmazzák a büféreggelit, az ÁFA-t, és az idegenforgalmi adót.
  A wellness részleg használata 1.000. Ft/fő/alkalom. A wellness részleg korlátozott befogadóképességű, maximum 12 fős.
  A szállodai szobákat érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és utazás napján 11:00 óráig kell elhagyni.

  Kétágyas szállásfoglalás esetén, kérjük, a jelentkezési lapon szíveskedjenek jelezni, hogy a szobát kivel kívánja megosztani. A foglalás csak abban az esetben fogadható el kétágyas foglalásnak, ha a résztvevő jelzi, hogy a szobát kivel kívánja megosztani, és az általa jelzett fél is beírta a jelentkezési lapjára őt. Ellenkező esetben a foglalást csak egyágyasként tudjuk figyelembe venni.

II. Regisztráció-információ:
 • A rendezvény teljes ideje alatt, a rendezvény helyszínén: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának Díszterme (Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3.)
III. Parkolás
 • A rendezvény helyszínén, az Önkormányzat Díszterménél: a rendezvény résztvevői részére elkülönített parkoló nem kerül kialakításra, azonban a közterületi parkolók a rendszám előzetes leadásával ingyenesen vehetők igénybe. Kérjük ezért, hogy a jelentkezési lapon jelezze az utazáshoz igénybevételre kerülő gépjármű rendszámát.
 • Szállóvendégek részére a parkolás az Arany Bárány Hotel zárt parkolójában, a parkoló kapacitásának függvényében, ingyenesen történik.
IV. További információ:

Nagy Zsuzsanna
az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége titkára
7621 Pécs, Váradi Antal u. 11.
Mobil: +36 70 7088 620
Tel: +36 72 312 965
Fax: +36 72 515 861
E-mail: egvaralap@mail.datanet.hu

 
Dancs Jenő
az Egészséges Városok Zalaegerszegi Tagszervezetének koordinátora
Polgármesteri Hivatal
8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17-19.
Tel: +36 92 502 100
Fax: +36 92 311 474
E-mail: dancsjeno@ph.zalaegerszeg.hu
 

Letölthető:
Meghívó Pdf 4,94 Mbyte
Jelentkezési lap Doc 51 Kbyte
Előadás/esettanulmány bejelentése Doc 39 Kbyte