Egészséges Városért Alapítvány Pécs

Egészség Világnapja 2018: "Egészséget Mindenkinek"

2018. április 7.

Egészség Világnapja

2018.
április 7.

 

1948-ban, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Első Közgyűlése döntött az Egészség Világnapja esemény létrehozásáról, azzal a céllal, hogy megemlékezzen megalakulásáról. 1950 óta az Egészség Világnapját minden évben április 7-én ünnepeljük. Az Egészség Világnapja egy globális kampány, amely minden évben egy, az egészséghez kapcsolódó kihívásra fókuszál. A WHO 2018-ban 70 éves lesz.

 

 

Téma:

Univerzális egészségügyi lefedettség: mindenkinek, mindenhol

 

Szlogen:

„Egészséget Mindenkinek”

 

 

Az Egészségügyi Világszervezet azzal az alapelvvel alakult meg, hogy minden embernek joga van a számára elérhető legmagasabb szintű egészségi szinthez.

Így az „Egészséget mindenkinek” már több, mint 7 évtizede a WHO iránymutató alapszemlélete. Ez a szemlélet hatja át a WHO szervezetét abban a törekvésében is, hogy segítse az országokat az univerzális egészségügyi lefedettség (Universal Health Coverage) elérésében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az univerzális egészségügyi lefedettség akkor tud megvalósulni, ha erre erős politika akarat van.

Ezért a WHO, 70. jubileumi évében, arra kéri a világ vezetőit, tegyenek eleget azoknak az elkötelezettségeknek, melyeket a 2015-ös Fenntartható Fejlődési Célok elfogadásával vállaltak, és valósítsanak meg konkrét lépéseket, hogy mindenki, mindenhol hozzáférhessen az alapvető minőségi egészségügyi ellátáshoz, anyagi helyzetétől függetlenül.


Forrás és további információk:

http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2018/en/

http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2018/campaign-essentials/en/

http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2018/key-messages/en/
vissza